Joogakerho

Lapsijooga

Lapsijooga perustuu hatha joogaan ja harjoitukset on muunneltu lapsille sopiviksi. Lapsijooga muodostuu erilaisista kehoa venyttävistä ja treenaavista harjoituksista, sekä rentoutus-, ja hengitysharjoituksista. Lapsijoogassa harjoitetaan kokonaisvaltaisesti sekä kehoa että mieltä, ja sen tavoitteena onkin saattaa lempeästi keho ja mieli keskenään keskustelevaan, tasapainoiseen tilaan. Lapsijoogan tavoitteena on lisätä lasten kehontuntemusta, parantaa motoriikkaa, liiketarkkuutta sekä tasapainoa. Sen on myös huomattu parantavan keskittymiskykyä, lisäävän rauhallisuutta ja näin vähentävän ylivilkkautta sekä pelko-, ja jännitystiloja. Itsetuntemuksen lisääntymisellä taas on suora vaikutus lapsen itsetuntoon ja minätietoisuuteen mikä taas auttaa lasta ilmaisemaan paremmin omia tarpeitaan ja tunteitaan.

Lapsijooga on hauskaa ja iloista liikuntaa, joka liikuttaa niin kehoa kuin mieltä! Lapsijoogassa asanoihin tutustutaan tarinoiden, satujen ja leikin kautta. Tunnit sisältävät aina alkulämmittelyn, joogaliikkeitä, eli asanoita, hengitys-, sekä rentoutusharjoituksia, leikkejä sekä loppurentoutuksen. Tuntien teemat vaihtelevat ja myös lapset saavat osallistua suunnitteluun yhdessä ohjaajan kanssa.

Lapsijoogan ohjaajana toimii Riikka Ilmarinen, kokonaisvaltaisen lapsijoogan ohjaajan koulutuksen suorittanut lapsijoogaohjaaja (Yoga & Therapy Sonja Kemppainen), kahden lapsen äiti, lastentarhanopettaja ja Lapsen Tähden ry:n perustaja. Riikka opiskelee tällä hetkellä Suomen Mindfulness instituutissa lasten ja nuorten tunne-, ja tietoisuustaidon ohjaajaksi.

Mukaan tarvitset:

● mukavat ja joustavat vaatteet

● joogamaton

● juomapullon

Joogaryhmät kokoontuvat Koskelan Nuorisotalolla (Antti Korpin tie 3 a) lauantaisin.

-Satujooga 5-6 vuotiaat klo 13-13:45

-Lapsijooga 7-9 vuotiaat klo 14-14:45.

Syyslukukausi: 8 x 45 min. ajalla 13.10.- 15.12. (ei tuntia 3.11. ja 1.12.) Sairastapauksissa yms. voitte olla suoraan yhteydessä joogaopettajaan: Riikka Ilmarinen p. 0503717607 riikkailmarinen@gmail.com

Joogakerhon hinta syyslukukaudelta on 80 euroa. Jos olet MLL Käpylän jäsen, saat alennuskoodilla LAPSIJOOGA kerhon jäsenhintaan 65 euroa. Kerho järjestetään, mikäli osallistujia on riittävästi. Ilmoittautuminen tapahtuu maksamalla kerhomaksu verkkokaupassamme https://holvi.com/shop/mllkapyla/